Γιατί υπάρχει νυχτερινό ρεύμα;

Το νυχτερινό ρεύμα υπάρχει για διάφορους σημαντικούς λόγους που συνδέονται με τη βέλτιστη λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου και την αποδοτική διαχείριση των ενεργειακών πόρων. Αναλύουμε αυτούς τους λόγους:


 1. Ομαλή και Καλή Λειτουργία του Δικτύου: Το νυχτερινό ρεύμα επιτρέπει στο ηλεκτρικό δίκτυο να λειτουργεί με περισσότερη αποτελεσματικότητα και σταθερότητα κατά τις ώρες αυξημένης ζήτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και στην αποφυγή διακοπών στο ρεύμα.


2. Μείωση Κόστους Συντήρησης: Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατανάλωση ενέργειας είναι συνήθως χαμηλή. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας να εκτελούν την απαραίτητη συντήρηση και επισκευή στο δίκτυο χωρίς την ανάγκη για αποδυνάμωση της παροχής ενέργειας. Αυτό συνεπάγεται χαμηλότερα κόστη και πιο αποδοτική λειτουργία του δικτύου.

3. Ενεργειακή Πρόβλεψη: Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών είναι συνήθως χαμηλότερες, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σε κατάσταση ανάπαυσης. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες ενέργειας να προβλέπουν πιο ακριβώς τις ενεργειακές ανάγκες του δικτύου και να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα αποθέματα ενεργειακών πόρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη διανομή της ενέργειας και στην αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου.

 

Συνολικά, το νυχτερινό ρεύμα συμβάλλει στην εξασφάλιση της αξιόπιστης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τη μείωση των λειτουργικών και συντηρητικών δαπανών του δικτύου και στην αποδοτική διαχείριση των ενεργειακών πόρων. Η χαμηλή τιμή ανά κιλοβατώρα οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τις ώρες που εφαρμόζεται η νυχτερινή χρέωση, υπάρχει λιγότερη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα. Συνεπώς, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του κύριου παροχού, μπορούν να αγοράσουν την ενέργεια από τους παραγωγούς σε πιο χαμηλή τιμή και να την προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή με μειωμένο κόστος.

Εάν θέλεις να μάθεις  περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νυκτερινό ρεύμα, επικοινωνήστε με την Ενεργειακή Συμβουλευτική συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλώντας μας στο 2110-010304 !

 

Και μη ξεχνάς, είμαστε δίπλα σου και για πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ), νυχτερινό ρεύμα, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), αλλαγή παρόχου, ανάλυση λογαριασμού και πολλά άλλα!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now