Συχνές ερωτήσεις

Μας ρωτήσατε και σας απαντάμε!

Όχι, ο λογαριασμός ρεύματος / φυσικού αερίου δεν χρειάζεται να είναι στο όνομά σου προκειμένου να γίνει αλλαγή χρήστη / προγράμματος.

Βάσει νόμου όλοι οι πάροχοι καλούνται μηνιαίως να δίνουν διαφορετική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές αλλάζουν ανά μήνα. Η Ενεργειακή Συμβουλευτική έχει μεριμνήσει για εσένα και μετά από συγκριτική ανάλυση αναρτά κάθε μήνα συγκεντρωτικό πίνακα με τις τιμές της αγοράς. Φυσικά, πάντα μπορείς να μας στέλνεις την κατανάλωσή σου ανά 4μηνο προκειμένου να σε ενημερώσουμε για το ποιο πρόγραμμα σε συμφέρει!

Το νυχτερινό ρεύμα δεν έχει οικονομικά κριτήρια. Εάν διαθέτεις μετρητή – ρολόι – που μετράει ξεχωριστά την ημερήσια και τη νυχτερινή κατανάλωση τότε μπορείς να επωφεληθείς από τα προγράμματα με τιμή νυχτερινού. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σου θυμήσουμε πως πάντα υπάρχουν προγράμματα που έχουν ενιαία τιμή (ημερήσιου και νυχτερινού), χαμηλότερη από τα ειδικά προγράμματα με τιμή νυχτερινού!

Η κρατική επιδότηση θεσπίστηκε ως μέτρο – βοήθημα για το κόστος της ενέργειας που ανέβηκε στα ύψη με την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κρατική επιδότηση λαμβάνουν όλα τα τιμολόγια εφόσον βρίσκονται σε κυμαινόμενο πρόγραμμα, οικιακά και επαγγελματικά (για τον μήνα Μάρτιο τα επαγγελματικά δεν έλαβαν κρατική επιδότηση) σε όποιον πάροχο κι αν βρίσκονται.


  • Πάγιο Βάσει νόμου, μέχρι τον Ιούλιο του 2023, οι πάροχοι μπορούν να δίνουν μηνιαίο πάγιο το οποίο κυμαίνεται από 0€ έως και 5,00€ το μέγιστο. 
  • Εγγύηση Σε κάποιους παρόχους διατηρείται το ίδιο ποσό εγγύησης με τον προηγούμενο πάροχο, σε περιπτώσεις αλλαγή παρόχου, ενώ σε περιπτώσεις αλλαγή χρήστη (ονόματος) το κοστολογούν από 50 έως 100€. 
  • Ρήτρα αποχώρησης Στα κυμαινόμενα προγράμματα, βάσει νόμου δεν επιτρέπονται οι ρήτρες αποχώρησης. Εάν σκοπεύεις να υπογράψεις κάποιο κλειστό πρόγραμμα καλύτερα να επικοινωνήσεις πρώτα μαζί μας γιατί σίγουρα μπορούμε να σου βρούμε κάτι πολύ πιο συμφέρον για τις ανάγκες σου! 
  • Συμβόλαιο Σιγουρέψου πως έχεις διαβάσει το συμβόλαιο που έχεις στα χέρια σου. Για ό,τι δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως κατά την επικοινωνία μας, μη διστάσεις να μας καλέσεις για να το ξεκαθαρίσουμε!

Call Now