Ρεύμα

Λίγα λόγια για το ρεύμα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, για πολλές δεκαετίες, η ΔΕΗ είχε τον αποκλειστικό έλεγχο του τομέα του ηλεκτρισμού. Ως δημόσια επιχείρηση, η ΔΕΗ είχε την αποκλειστική εξουσία να παράγει, να διανέμει και να πωλεί ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρη την χώρα. Ωστόσο, το 2001 η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε την απελευθέρωση του τομέα του ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η κατάργηση του μονοπωλίου της ΔΕΗ (Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού) στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ενεργειακή αγορά της χώρας. Από την απελευθέρωση του τομέα του ηλεκτρισμού, πολλές νέες εταιρείες έχουν εισέλθει στην αγορά, δημιουργώντας έναν ανταγωνιστικό και πολυποίκιλο τοπίο στον τομέα του ρεύματος, αφού όχι μόνο πωλούν αλλά και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω ανανεώσιμων πηγών, όπως ηλιακή και αιολική ενέργεια.


Αυτές περιλαμβάνουν μικρότερες ανεξάρτητες εταιρείες και εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα ή ομάδες επενδυτών. Ας ρίξουμε μια ματιά στην εξέλιξη αυτή και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα.


Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας οδήγησε στην εμφάνιση πολλών νέων εταιρειών, που είχαν την δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις και υπηρεσίες στους καταναλωτές. Πολλές από αυτές τις εταιρείες εισήλθαν στην αγορά ως πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, προσφέροντας πιο ευέλικτες συμβάσεις, χαμηλότερες τιμές και πράσινες εναλλακτικές πηγές ενέργειας.


Αισίως, σήμερα  πολλές εταιρείες έχουν εισέλθει στον τομέα της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, κάποιες από αυτές είναι οι:  Ζενίθ, Ήρων, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία, Elpedison, nrg, Protegia, Volton, Watt + Volt και We.


Η κατάργηση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε μια ανοικτή ενεργειακή αγορά που είναι πλέον πολυποίκιλη και ανταγωνιστική. Οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (με ημερήσιο ή νυχτερινό ρεύμα),  προσαρμόζοντας τις ανάγκες τους και επιλέγοντας προσιτές και πράσινες λύσεις. Αυτή η εξέλιξη προωθεί την καινοτομία, την αειφορία και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους καταναλωτές της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

Με τι άλλο ασχολούμαστε

Αέριο

Μάθε τα πάντα σχετικά με το αέριο.

ΕΔΩ

Τηλεπικοινωνίες

Δες εδώ τι ισχύει για τις τηλεπικοινωνίες

ΕΔΩ

κρατα επαφη μαζι μασ

Σε ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες μας;

Call Now