Εκτόξευση της χρηματηστηριακής τιμής ρεύματος: Διάβασε πώς θα επηρεάσει τον λογαριασμό σου!

Πρωτοφανές φαινόμενο για Ιούλιο μήνα, η τιμή κιλοβατώρας σήμερα 22/07/2024 σκαρφάλωσε στο 0,219€ (219 τιμή μεγαβατώρας). H κυβέρνηση έχει αναγγείλει την επερχόμενη “κρατική επιδότηση” Αυγούστου, προκειμένου να κατέβει η τιμή κιλοβατώρας στα περσινά, όχι τόσο χαμηλά επίπεδα, της τάξης του 0,14 – 0,15€ /kwh. 

 

Την ίδια στιγμή όπου υπάρχουν, δεν ξέρουμε βέβαια για πόσο ακόμα, κλειδωμένα προγράμματα με τιμή κιλοβατώρας μικρότερη από το 0,10€. 

Φαντάζει εξωφρενικό το γεγονός ότι μιλάμε για τα παραπάνω ποσά ενώ εάν ανατρέξουμε στους αντίστοιχους λογαριασμούς του 2021 “κλειδώναμε” σε ακριβή τιμή, για την τότε εποχή, στα 0,07€!!! 

 

Τι σημαίνει για την τσέπη σου το 0,22€/kwh; Σε μια μέση κατανάλωση σπιτιού, τις 350kwh, μόνο το κόστος της ενέργειας βγαίνει στα 77€. Επισημαίνεται πως το 0,22€ αφορά την τιμή που οι πάροχοι αγοράζουν το ρεύμα από το χρηματιστήριο ενέργειας. Η τιμή που το μεταπωλούν είναι σαφώς μεγαλύτερη πάντα. Κάνοντας τον ίδιο υπολογισμό, με την τιμή κιλοβατώρας στα 0,095€ το κόστος της ενέργειας βγαίνει στα 33,25€. Άρα η ελάχιστη εξοικονόμηση είναι 43,75€/μήνα. 

 

Βέβαια, δεν περιμέναμε τη σημερινή τιμή της ΤΕΑ για να καταλάβουμε την αύξηση της τιμής, καθώς αρκετοί καταναλωτές βρίσκονται σε πράσινα τιμολόγια με τιμή κιλοβατώρας ίση ή πάνω από τα 0,20€! 

 

Πρόλαβε σήμερα τα κλειδωμένα προγράμματα με την τιμή της κιλοβατώρας κάτω από τα 10 λεπτά και ξεκίνα να εξοικονομείς άμεσα! 


Κάλεσέ μας στο 2110-010304 ή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για να σε καλέσουμε εμείς! Η Ενεργειακή Συμβουλευτική βρίσκεται για ακόμα μια φορά δίπλα στον καταναλωτή. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί μας είναι έτοιμοι να σου εξηγήσουν τι συμβαίνει στο πεδίο της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών και να σε εξυπηρετήσουν άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά! 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now