Πλησιάζει η προθεσμία υποβολής νέων αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) για το 2022.

Περισσότερα άρθρα

Στις 31 Οκτωβρίου 2022 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ΚΟΤ. Οι αιτήσεις αυτές αφορούν την ένταξη σε ΚΟΤ-Α ή ΚΟΤ-Β κοινωνικά οικιακά τιμολόγια.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Α απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο (για αυτούς που έχουν εγκριθεί προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ)

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β λαμβάνονται υπόψη και τυχόν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εφόσον έχουν εκκαθαριστεί. Επίσης για τυχόν φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη, απαιτείται συναίνεση που δίνεται ηλεκτρονικά όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο, οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:

Της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.

Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν αν έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), πρέπει να καταθέσουν αίτηση στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/ με τους κωδικούς του TAXISnet. Αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης, το σύστημα εγκρίνει ή απορρίπτει αυτόματα την αίτηση σας αναγράφοντας και τους λόγους για τους οποίους μπορεί να απορρίφθηκε η αίτηση σας. Για την υποβολή χρειάζονται τα εξής: αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος,τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας και ο Α.Φ.Μ.

Αν έχεις περαιτέρω απορίες ή χρειάζεσαι βοήθεια με την υποβολή της αίτησης σου, στείλε μας μήνυμα για να σε βοηθήσουμε στην διαδικασία κατάθεσης της

Call Now