Ρεύμα και ώρες αιχμής

Περισσότερα άρθρα

Ηλεκτρικό ρεύμα και ώρες αιχμής.

Τις ώρες αιχμής του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε την Πέμπτη 27/10, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά τις οποίες ιδιώτες και επιχειρήσεις καλούνται να επιχειρήσουν να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Κύριος στόχος των επόμενων μηνών είναι να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% στο χρονικό διάστημα 18:00 με 21:00.

Οι περισσότεροι πάροχοι έχουν ήδη αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους τις εκπτωτικές τιμές κιλοβατώρας σε περίπτωση επίτευξης στόχου ενεργειακής εξοικονόμησης σε σχέση με τους περσινούς αντίστοιχους μήνες.

Για να επιτευχθεί αυτή η μείωση θα πρέπει οι καταναλωτές να λάβουν κάποια επιπλέον μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης ρεύματος. Μερικά απ’ αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν:

 •Απομονώνουμε τους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται καθώς και στεγανοποιούμε πόρτες και παράθυρα.

 •Ελέγχουμε το μονωτικό λάστιχο στις πόρτες ψυγείων, καταψυκτών και φούρνων αλλά και αντικαθιστούμε τα υπαρχόντα κουφώματα με νέα θερμομονωτικά – ενεργειακά.

 •Ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη.

 •Κλείσιμο συσκευών όταν είναι σε κατάσταση αναμονής (stand-by) αλλά και απενεργοποιούμε τον φούρνο μας 10-15 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, καθώς η θερμότητα που υπάρχει επαρκεί για να ετοιμαστεί το φαγητό μας. Επιπλόν μπορούμε να μαγειρεύουμε γρήγορα με χύτρα ταχυτητας.

 •Αντικατάσταση συσκευών με συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης βάσει του πλαισίου ενεργειακής σήμανσης και των προδιαγραφών EnergyStar. αλλά και λαμπτήρων φωτισμού με τεχνολογία LED.

 •Χρησιμοποιούμε ηλικό θερμοσύφωνα και ρυθμίζουμε το πλυντήριο ρούχων σε χαμηλή θερμοκρασία.

 •Αν υπάρχει τζάκι στο σπίτι η καμινάδα πρέπει να είναι κλειστή απ’ το κλείστρο της όταν δεν χρησιμοποιείται.

 •Χαμηλώνουμε την φωτεινότητα όσο μπορούμε στις συσκευές με οθόνη.

❗️ Βέβαια, η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να είναι ανώφελη αν το πρόγραμμα στο οποίο βρίσκεσαι δεν είναι το κατάλληλο!

👉 Αν θέλεις να εξακριβώσεις τις χρεώσεις σου και αν υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση, στείλε μας μήνυμα!

Call Now