Νέα μέτρα στους λογαριασμούς ρεύματος

Τι θα ισχύει από εδώ και πέρα; 

 
   Από την 1η Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, λήγουν οι κρατικές επιδοτήσεις (τα έκτακτα μέτρα) στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΡΑΕ διεξάγει δημόσια διαβούλευση για τις προτάσεις της και θα προσδιορίσει τον χρόνο και τις περιπτώσεις,  όπου οι πάροχοι πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους για πιθανές αλλαγές στους όρους των συμβάσεων.
 
   Αρχικά, η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ελεύθερα, κάθε μήνα τον προμηθευτή τους, βάσει των τιμών που ανακοινώνει. Η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή δεν συνεπάγεται, όπως ίσχυε, με οικονομική επιβάρυνση για τους οικιακούς πελάτες (ημερήσιο και νυχτερινό ρεύμα) και τις μικρές επιχειρήσεις. Κάθε επιβολή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης σε πρόγραμμα με μεταβαλλόμενη τιμή θεωρείται καταχρηστική.
 
   Επιπλέον, αναφέρεται ότι η έκδοση των λογαριασμών κατανάλωσης από τους προμηθευτές είναι δωρεάν, και οποιαδήποτε χρέωση για την αποστολή έντυπων λογαριασμών θεωρείται ανεπίτρεπτη.
   Τέλος, οι πάροχοι πρέπει να παρέχουν σαφείς και κατανοητές πληροφορίες στους καταναλωτές σχετικά με τους όρους των συμβάσεων και τα διαθέσιμα προϊόντα και υπηρεσίες και ως εκ τούτου προτείνεται η κατάργηση του κόστους παγίου στους λογαριασμούς ρεύματος, προκειμένου να διευκολύνεται η σύγκριση και η επιλογή του καταναλωτή.
   Αυτά τα μέτρα πρόκειται να ληφθούν για να προστατευθούν οι καταναλωτές και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η δίκαιη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 
 
   Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ή κάλεσέ μας στο 2110010304 για να αποκτήσεις ΔΩΡΕΑΝ τον προσωπικό σου σύμβουλο για θέματα που αφορούν την ενέργεια, και τις τηλεπικοινωνίες σου!
 
Και μη ξεχνάς, είμαστε δίπλα σου και για πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ), νυχτερινό ρεύμα, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), αλλαγή παρόχου, ανάλυση λογαριασμού και πολλά άλλα.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now