Υπογραφή με emoji

Υπογραφή με emoji.


Εσύ με ποιον τρόπο προτιμάς να υπογράφεις; Μονογραφή / υπογραφή; Ηλεκτρονική υπογραφή (κλείδωμα αρχείου με ηλεκτρονικό αποτύπωμα); Ή μήπως με thumbs-up; 


Δικαστική απόφαση


Το Καναδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η υπογραφή με emoji “thumbs-up” έχει την ίδια νομική ισχύ με την υπογραφή ενός ατόμου για τη σφράγιση συμφωνιών ή συμβολαίων. Ένας δικαστής, υποστηρίξε ότι οι δικαστικές αρχές πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Έτσι επέβαλε ένα πρόστιμο ύψους 82.000 καναδικών δολαρίων (περίπου 61.000 δολάρια) σε έναν αγρότη για παράβαση συμφωνίας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο δικαστήριο του Κινγκς Μπεντς στην επαρχία Σασκατσουάν και αφορούσε την πρόθεση ενός αγοραστή να αγοράσει λινάρι. Ο αγοραστής είχε αποστείλει ένα μαζικό μήνυμα σε πιθανούς πελάτες, εκφράζοντας την πρόθεσή του να αγοράσει 86 τόνους λιναριού στην τιμή των 12,73 δολαρίων ανά μπούσελ.

Ο αγοραστής, Κεντ Μικλμπόροου, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αγρότη Κρις Άχτερ και του είχε στείλει μια εικόνα του συμβολαίου. Στην συνέχεια, ζήτησε την επιβεβαίωση του Άχτερ για τη σύμφωνη γνώμη του σχετικά με τους όρους της σύμβασης μέσω του μηνύματος.

Παρόλο που ο Άχτερ απάντησε με ένα ιμότζι “thumbs-up”, δεν παρέδωσε το λινάρι τον Νοέμβριο, όταν οι τιμές του προϊόντος είχαν αυξηθεί. Οι δύο πλευρές μπλέχτηκαν σε διαμάχη σχετικά με την ερμηνεία του ιμότζι. Ο αγοραστής υποστήριξε ότι το emoji συμβόλιζε ότι ο Άχτερ είχε διαβάσει και συμφωνούσε με τους όρους της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο Άχτερ παρατήρησε ότι το emoji απλώς επιβεβαίωνε ότι είχε λάβει το συμβόλαιο και δήλωσε ότι δεν είχε τον χρόνο να διαβάσει τη σύμβαση. Ο δικαστής Τίμοθι Κιν αναγνώρισε ότι το emoji “thumbs-up” είναι ένα μη συμβατικό μέσο υπογραφής ενός έγγραφου, αλλά υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ήταν έγκυρος τρόπος υπογραφής.

Απέρριψε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν ότι αυτή η απόφαση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για αμφιλεγόμενους τρόπους έγκρισης σε επίσημες περιστάσεις. Ο δικαστής υποστήριξε ότι τα δικαστήρια πρέπει να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρήση emojis.


 Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα


Εμείς στην Ενεργειακή Συμβουλευτική πλέον χρησιμοποιούμε την ηλεκτρονική υπογραφή. Είναι πιο άμεση και εύκολη στη διαδικασία της, καθώς δίνει τη δυνατότητα της υπογραφής απομακρυσμένα και σε μηδενικό χρόνο! Η ηλεκτρονική υπογραφή “κλειδώνει” το έγγραφο με το γεωγραφικό αποτύπωμα και δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί όπως η παραδοσιακή χειρόγραφη υπογραφή! 

Για να προχωρήσουμε μαζί εύκολα και γρήγορα σε ηλεκτρονικό συμβόλαιο συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις ΕΔΩ

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now