Η ΡΑΕ μετονομάστηκε

Η ΡΑΕ μετονομάστηκε 


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος», εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της ολομέλειας της Βουλής τον Μάρτιο του 2023.


Αφού υποβλήθηκαν αιτήματα από το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για ονομαστικές ψηφοφορίες σχετικά με το νομοσχέδιο και ορισμένα άρθρα που αφορούν τη μεταφορά της εποπτείας και του ελέγχου των φορέων ύδρευσης στη νέα Ρυθμιστική Αρχή, 156 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 55 βουλευτές ψήφισαν κατά, από τον συνολικό αριθμό των 211 παρόντων βουλευτών. Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχαν σύμφωνα με απόφαση του κόμματος από την 31η Ιανουαρίου 2023.


Κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης για το νομοσχέδιο, η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ωστόσο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει υπό τον δημόσιο έλεγχο.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now