Επιστρέφει η ρήτρα αναπροσαρμογής!

Επιστρέφει η ρήτρα αναπροσαρμογής! 

Ανακοινώθηκε επίσημα, μάθε πως θα τη γλιτώσεις!

Η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος, που είχε παγώσει από τον Αύγουστο του 2022, θα επιστρέψει τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι τα τιμολόγια θα προσαρμοστούν αυτόματα και θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές με βάση το χρώμα τους.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν τρία είδη τιμολογίων: μπλε, πράσινα και πορτοκαλί.

Τα τιμολόγια ρεύματος θα υποστούν αλλαγές, με την εισαγωγή χρωματικής σήμανσης για τη διευκόλυνση των καταναλωτών. 

Αναλυτικότερα, τα τιμολόγια με μπλε χρώμα θα είναι σταθερά, τα με πράσινο θα κυμαινόμενα (με τρεις κατηγορίες), και τα με πορτοκαλί θα αναφέρονται σε προϊόντα δυναμικής τιμολόγησης.

Αυτές οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Επιπλέον, θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τις επιδοτήσεις, οι οποίες θα παρέχονται μόνο σε ευάλωτες ομάδες καταναλωτών από τον Ιανουάριο του 2024.

Επιπλέον, η ανακοίνωση χρεώσεων από τους παρόχους δεν θα γίνεται πλέον κάθε 20 του μήνα.

Τέλος, θα υπάρξουν μέτρα κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής του ρεύματος σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή μετά από δύο απλήρωτους λογαριασμούς /  μετρητές. 

Όλοι οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τις νέες συμβάσεις και τα νέα τιμολόγια μέχρι την 1η Νοεμβρίου, και η συναίνεση του καταναλωτή θα θεωρείται δεδομένη εάν δεν αρνηθεί γραπτώς εντός 30 ημερών από την ημέρα της ενημέρωσης.

Εφόσον ενημερωθούν οι καταναλωτές οι πάροχοι ρεύματος έχουν το δικαίωμα της αυτόματης άρσης της μη επιβολής ρήτρας αναπροσαρμογή κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκ νέου υπερχρέωση των λογαριασμών ρεύματος! Όμως η Ενεργειακή Συμβουλευτική σου έχει τη λύση και γι’αυτή τη φορά. 

Εάν θέλεις να μην υποστείς ξανά τη ρήτρα αναπροσαρμογής επικοινώνησε σήμερα με την Ενεργειακή Συμβουλευτική είτε στο 2110-010304 είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις παρακάτω! 

 

 
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

4 Σχόλια

    • Καλησπέρα Μαρία, δώσε μας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σου!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now