Υπηρεσία μέτρα μόνος σου: Γιατί είναι τόσο σημαντική η καταμέτρηση;!

Η υπηρεσία “μέτρα μόνος σου” σας επιτρέπει να λαμβάνετε μηνιαίους ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ λογαριασμούς αντί για ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμούς (κατ’ εκτίμηση). Αυτό σας βοηθά να προγραμματίζετε τις δαπάνες σας για την ηλεκτρική ενέργεια με πιο αποτελεσματικό τρόπο, καθώς πληρώνετε μόνο για την πραγματική ενέργεια που καταναλώνετε.

 

Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία “μέτρα μόνος σου”, πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του παρόχου σας ή να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σας μέσω των App Store ή Play Store.

 

Όχι, δεν κάνετε τη δουλειά του ΔΕΔΔΗΕ, απλώς καταγράφετε τις κιλοβατώρες που έχετε “κάψει” τον εκάστοτε μήνα. Όταν δεν χρησιμοποιούμε την παραπάνω υπηρεσία, ο εκάστοτε πάροχος αντλεί τις πληροφορίες κατανάλωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ για την ίδια περίοδο, την περσινή χρονιά. 

 

Όπως καταλαβαίνουμε, κάθε χρόνος δεν είναι ίδιος από άποψη κρύου / ζέστης, και κατ’ επέκταση, οι ανάγκες για ενέργεια δεν είναι οι ίδιες. 

 

Επίσης, εάν νοικιάζετε την κατοικία σας και είναι ο πρώτος χρόνος της μίσθωσης, εάν δεν βάζετε χρησιμοποείτε την υπηρεσία “μέτρα μόνος σου”, θα χρεώνεστε τα έναντι λογαριασμών, βάσει των καταναλώσεων του προηγούμενου ενοικιαστή! 

 

Είναι πρόβλημα αυτό; Όχι και τόσο μεγάλο θα σας απαντήσουμε, γιατί στην εκκαθάριση (καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ, στο 4μηνο), θα γίνουν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις. Ίσως το “πρόβλημα” προκύψει, εάν ο πάροχός σας δηλώνει αρκετά λιγότερες κιλοβατώρες στους 3 μήνες των έναντι (ή και περισσότερους εάν δεν πραγματοποιήσει την καθορισμένη 4μηνη καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ), με αποτέλεσμα, στον εκκαθαριστικό να δείτε ένα “φουσκωμένο” ποσό το οποίο θα πρέπει να εξοφλήσετε! 

 

Για να καταγράψετε την κατανάλωσή σας αν έχετε αναλογικό μετρητή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός μετρητή (αριθμός παροχής) που αναγράφεται στον λογαριασμό σας είναι ο ίδιος με αυτόν που εμφανίζεται στο μεταλλικό ταμπελάκι πάνω στον μετρητή σας.
  1. Σημειώστε την ένδειξη του μετρητή, αγνοώντας τα δεκαδικά ψηφία που εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα (τελευταίος αριθμός με χρώμα κόκκινο).
  1. Εάν έχετε μετρητή διπλής εγγραφής για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο (νυχτερινή κατανάλωση), σημειώστε και τις δύο ενδείξεις, Κ (Κανονικό Ημερήσιο Τιμολόγιο) και Μ (Μειωμένο Νυχτερινό Τιμολόγιο).

Για ψηφιακούς μετρητές, οι ενδείξεις αντιστοιχούν σε μοναδικούς κωδικούς, και δεν πρέπει να καταχωρούνται τα δεκαδικά ψηφία. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενδείξεις αλλάζουν στην οθόνη του μετρητή κάθε 10 δευτερόλεπτα. Αναγνωρίστε τον κωδικό του τιμολογίου που αντιστοιχεί στην ένδειξη του μετρητή:


– Κωδικός 1.8.1 → Κ (Κανονικό τιμολόγιο / ημερήσια κατανάλωση)

– Κωδικός 1.8.2 → Μ (Μειωμένο τιμολόγιο / νυχτερινή κατανάλωση)

– Κωδικός 1.8.0 → Κ+Μ (Συνολική κατανάλωση)

 

Εάν ο τύπος του τιμολογίου δεν περιλαμβάνει νυχτερινή κατανάλωση και ο μετρητής είναι ψηφιακός, η ένδειξη θα είναι η 1.8.0.

 

Μπορείτε επίσης να καταχωρήσετε την ένδειξη μέσω τηλεφώνου μέσω της αυτοματοποιημένης φωνητικής πύλης (IVR) του παρόχου σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εισάγετε τον ΑΦΜ, τον 8ψήφιο αριθμό παροχής και την ένδειξή σας.

 

Με την Υπηρεσία «Μέτρα Μόνος Σου», μπορείς να καταχωρείς κάθε μήνα την ένδειξη του μετρητή σου για καλύτερο έλεγχο του λογαριασμού σου! 

 

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος της Ενεργειακής Συμβουλευτικής θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό! 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now