Η επανάσταση των WiFi κλήσεων. Χαμένες κλήσεις; Όχι πια!

Η επανάσταση των WiFi κλήσεων. Χαμένες κλήσεις; Όχι πια!

Σου έχει συμβεί να βρίσκεσαι στο σπίτι σου και να μην έχεις ικανοποιητικό σήμα καθώς μιλάς στο κινητό σου; Σου έχει συμβεί να τρέχεις στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι για να μην χάσεις κάποια σημαντική κλήση; Πλέον, αυτό είναι παρελθόν! Στην Ενεργειακή Συμβουλευτική σου έχουμε τη λύση, με τις κλήσεις WiFi (WiFi calling).

Τι είναι το WiFi Calling;

Οι κλήσεις μέσω WiFi είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες την πραγματοποίηση και λήψη τηλεφωνικών κλήσεων μέσω οποιουδήποτε δικτύου WiFi έχει συνδεθεί η συσκευή τους, αντί για το κανονικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του παρόχου τους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε κλήσεις ακόμη και όταν δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας, αρκεί να έχετε σύνδεση σε ένα δίκτυο WiFi.

Πώς λειτουργεί το WiFi calling;

  1. Σύνδεση σε δίκτυο WiFi: Όταν βρίσκεστε σε περιοχή με δίκτυο WiFi, η συσκευή σας συνδέεται αυτόματα ή χειροκίνητα σε αυτό το δίκτυο.

  2. Κλήσεις μέσω WiFi: Όταν πραγματοποιείτε μια κλήση, η συσκευή σας χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας στο δίκτυο WiFi, αντί για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η κλήση μεταφέρεται μέσω του δικτύου WiFi στον πάροχο τηλεφωνίας σας.

  3. Λήψη κλήσεων: Οι κλήσεις που δέχεστε επίσης μπορούν να δρομολογηθούν μέσω του δικτύου WiFi αντί για το κινητό δίκτυο.

Τι χρειάζεται να κάνεις;

H υπηρεσία είναι διαθέσιμη για ενεργοποίηση και χρήση από χρήστες συμβολαίου, καρτοπρογράμματος και καρτοκινητής, διαθέτουν iPhone 6s (και άνω) ή Android με λειτουργικό 4.2+ (και άνω) και έχουν ενεργοποιημένο το 4G στη γραμμή τους.

Αν διαθέτετε μη συμβατή συσκευή, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την Ενεργειακή Συμβουλευτική προκειμένου να σας βοηθήσει με την ενεργοποίησης της υπηρεσίας.

Πώς ενεργοποιώ το WiFi calling:

  1. Ενεργοποίηση της υπηρεσίας μέσω sms από τον πάροχό σου

  2. Σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi

  3. Ενεργοποίηση, από τις ρυθμίσεις, των κλήσεων WiFi > on

Θα χρεωθώ αν ενεργοποιήσω τις τηλεφωνικές κλήσεις με WiFi;

Όχι. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι δωρεάν.

Μάλιστα, αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό δεν επιβαρύνεσαι με επιπλέον χρεώσεις κατά την περιαγωγή.

Ποια είναι τα οφέλη πέρα από την κάλυψη σήματος;

  • Εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς αν κάνετε κλήσεις μέσω WiFi όταν είστε στο σπίτι ή σε άλλο μέρος (με πρόσβαση στο WiFi), μπορείτε να αποφύγετε τη χρέωση λεπτών από το δίκτυο κινητής

  • Ποιότητα κλήσεων, η οποία αφορά την καθαρότητα του ήχου, την απουσία διακοπών, ενοχλήσεων και θορύβων κατά τη διάρκεια της κλήσης. Η ποιότητα αυτή επηρεάζεται από την ταχύτητα και τη σταθερότητα της σύνδεσης WiFi, την ποιότητα του δρομολογητή καθώς και την απόσταση/εμπόδια της συσκευής και του δρομολογητή

  • Βελτίωση της κάλυψης Με τη βελτίωση της κάλυψης μέσω Wi-Fi εννοούμε τη δυνατότητα επέκτασης του εύρους του δικτύου Wi-Fi σε περιοχές όπου η κάλυψη του κινητού δικτύου είναι ανεπαρκής ή ανύπαρκτη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης δικτυακών σημείων (access points) που συνδέονται στο κύριο δρομολογητή και δημιουργούν επέκταση του δικτύου. Έτσι, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο Wi-Fi για κλήσεις ή δεδομένα σε περιοχές που προηγουμένως δεν είχαν καλή κάλυψη.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος της Ενεργειακής Συμβουλευτικής θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now