Λογαριασμοί ρεύματος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα μέτρα σχετικά με τις επιδοτήσεις!

Περισσότερα άρθρα

Νέα μέτρα επιδοτήσεων.

 

Νέο μοντέλο κρατικών επιδοτήσεων θα εφαρμοστεί απ τον Οκτώβρη του 2022 και περιλαμβάνει κλιμακωτή επιδότηση βάσει της κατανάλωσης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την στήριξη των καταναλωτών με κίνητρο την μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και σκοπεύοντας στην ενεργειακή επάρκεια εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξει υψηλότερη ενίσχυση στις χαμηλές καταναλώσεις και επιπλέον έκπτωση σε όσους πετυχαίνουν εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η κλιμακωτή επιδότηση για τον Οκτώβριο θα διαμορφωθεί ως εξής:

• Μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η κρατική επιδότηση θα απορροφήσει το 90% της αύξησης και θα φτάνει στα 436 €/MWh.

• Μηνιαία κατανάλωση 501-1000 ΚWh η επιδότηση θα απορριφήσει το 80% της αύξησης και θα ανέρχεται στα 386€ /MWh.Σε περίπτωση που ο καταναλωτής μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωση του σε σχέση με την περσινή τοτε θα υπάρχει μια έξτρα έκπτωση της τάξης των 50€ /MWh.

• Για την μηνιαία κατανάλωση από 1001 KWh και πάνω η κρατική επιδότηση θα απορροφά το 70% της αύξησης και θα φτάνει στα 336€ /MWh. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50€ /MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

• Οι καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφάται όπως κάθε μήνα σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 485€ /MWh.

Όσον αφορά τα εμπορικά τιμολόγια θα εφαρμοστούν οι παρακάτω αλλαγές:

• Παροχές ισχύος ως 35KVa η επιδότηση μέχρι τις 2.000 KWh ανέρχεται στα 398€ /ΜWh. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφάτε το 80% της αύξησης.

• Παροχή ισχύος ως 35KVa που ξεπερνούν τις 2.000 KWh και για όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια η επιδότηση θα είναι 230€ /MWh.

• Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 436€ /MWh.

Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τις επιδοτήσεις ή απορίες σχετικά με την δική σας εξατομικευμένη επιδότηση μπορείτε να μας στείλετε ενα μήνυμα και να σας καλέσουμε για περαιτέρω ενημέρωση εντελώς δωρεάν.

 

Call Now