Κοινωνικό τιμολόγιο

Περισσότερα άρθρα

Μηδένισε τον λογαριασμό του ρεύματός σου με μια αίτηση! 📝

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) είναι ένα ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας,το οποίο παρέχεται από το κράτος σε όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας σε εφαρμογή των αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και παρέχει μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες:

• Το ΚΟΤ Α, όπου απαιτείται εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (δεν χρειάζεται πλέον επικύρωση), και

•Το ΚΟΤ Β, το οποίο βασίζεται σε εισοδηματικά κριτήρια. Ενδεικτικά, το ανώτατο ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μπορεί να είναι έως € 9.000 για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, και φτάνει μέχρι € 27.000 για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη.

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ υποβάλλονται οποτεδήποτε εντός του έτους. Ωστόσο, η αίτηση χρειάζεται ανανέωση κάθε χρόνο μετά την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων.

Η έκπτωση είναι σταθερή σε όλους τους παρόχους όπως αναφέραμε και παραπάνω, ωστόσο με την επιλογή του σωστού προγράμματος μπορείς να επιτύχεις ακόμα χαμηλότερη τιμή καθώς όπως έχουμε δει και παλαιότερα, αρκετές φορές η επιδότηση των Κοινωνικών Τιμολογίων είναι μεγαλύτερη από την τιμή της κιλοβατώρας. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο είναι μηδενική η χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος για τους δικαιούχους ΚΟΤ, αλλά πολλές φορές προκύπτουν επιστροφές χρημάτων.

👉🏽Στείλε μας δωρεάν μήνυμα για να μάθεις αν είσαι δικαιούχος ΚΟΤ (Α ή Β) και πως μπορείς να πληρώνεις 0,003€ την κιλοβατώρα ή ακόμα και να δέχεσαι πιστωτικούς λογαριασμούς!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now