Το εξοχικό παραμένει κλειστό αλλά τα έξοδα τρέχουν;

Περισσότερα άρθρα

Οι διακοπές έχουν τελειώσει προ πολλού, έχεις κλείσει το εξοχικό και έχεις επιστρέψει στο μόνιμο τόπο διαμονής σου. Μάλιστα μπορεί να κατέβασες και τον γενικό ρελέ για να σιγουρευτείς ότι δε θα σπαταληθεί ρεύμα. Όμως σου έρχεται λογαριασμός ρεύματος που κάθε άλλο παρά μηδενικός είναι. Και εδώ αναρωτιέσαι:

«Μήπως πρόκειται για ρευματοκλοπή ή μήπως έχει χαλάσει το ρολόι σου και οι ενδείξεις που δείχνει δεν είναι σωστές;» Αυτό δεν ισχύει αναγκαστικά. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πάροχος ενέργειας σου στο πρόγραμμα που εντάσσεσαι να σε χρεώνει το πάγιο αλλά και μια ελάχιστη κατανάλωση ανεξαρτήτου χρήσεως. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και οποιοδήποτε άλλο οίκημα που μπορεί να έχεις στην κατοχή σου που είναι ακατοίκητο όπως π.χ. μια αποθήκη, ένα γκαράζ, ένα δεύτερο σπίτι κ.ά.

Τι γίνεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις και πως μπορείς να εξοικονομήσεις αυτά τα χρήματα;

Το κενό αυτό στην ελληνική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος έχουν ανακαλύψει διάφοροι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ειδικά οικονομικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε εξοχικές κατοικίες, βίλες, σπίτια στο χωριό και άλλους χώρους που κατοικούνται ή χρησιμοποιούνται για περιορισμένη χρονική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για ένα σπίτι που μπορεί να νοικιάζεις στο Airbnb και δεν κατοικείται όλο το χρόνο. Σε αυτά τα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται μηδενικά πάγια, εκπτώσεις για τους μήνες των διακοπών και επιστροφές εγγυήσεων αν η πληρωμή του λογαριασμού γίνεται εμπρόθεσμα.

📢 Αν επιθυμείς να ενημερωθείς για τα υπάρχοντα προγράμματα για δεύτερες κατοικίες και πως μπορείς να πληρώνεις όσο λιγότερο γίνεται για τον χώρο που δεν χρησιμοποιείς συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ή κάλεσέ μας στο 2110-010304 για να σε ενημερώσουμε.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now