Σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τον μήνα Νοέμβριο;

Περισσότερα άρθρα

Μεγάλες μειώσεις καταγράφονται σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Νοέμβριο που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές. Η πτώση αυτή ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών που έκαναν λόγο για 15-25%, καθώς έφτασε το 37% σε ρεύμα και το 40% σε φυσικό αέριο σε σχέση με τον Οκτώβριο. Μπορεί να φαίνεται πως οι ανταγωνιστικές αυτές χρεώσεις δίνουν μια “ανάσα” στους καταναλωτές, αφού το σύνολο των επιδοτήσεων θα καλυφθούν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, άλλα στην πραγματικότητα η κρατική επιδότηση υπολογίζεται ότι θα είναι 50% μειωμένη σε σχέση με την αυτή που δόθηκε για τον μήνα Οκτώβριο. Τα στατιστικά δείχνουν μια τάση αποκλιμάκωσης τιμολογιακά, αλλά στην ουσία οι λογαριασμοί των καταναλωτών δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερη διαφορά εφόσον μειώθηκε μεν η τιμή της κιλοβατώρας αλλά μαζί της λογικά θα μειωθεί και η τιμή της επιδότησης ανά κιλοβατώρα.

Οι ανακοινώσεις των επιδοτήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπου εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερες απ’ αυτές του μήνα Οκτώβρη. Πιο συγκεκριμένα υπολογίζουμε ότι θα κινηθούν από 0,20 έως 0,25 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ευελπιστούμε, βέβαια, η κρατική επιδότηση να παρουσιάσει αύξηση ή να παραμείνει ίδια με αυτή του Οκτωβρίου, έτσι ώστε οι καταναλωτές να δουν πραγματική αλλαγή στους λογαριασμούς τους.

Παρ’ όλες τις μειώσεις στην τιμή της κιλοβατώρας για τον τρέχοντα μήνα, υπάρχουν ορισμένοι πάροχοι που εξακολουθούν να κρατούν τις χρεώσεις τους υψηλά. Παρότι έχουν και οικονομικότερα προγράμματα, παραπέμπουν τους καταναλωτές σε ακριβότερα για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κέρδος.

Στείλε μας μήνυμα τώρα για να βρούμε μαζί το οικονομικότερο πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στο καταναλωτικό σου προφίλ!

Call Now